يکشنبه ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۳ , 12 May 2024
جالب است ۰
به عقیده بسیاری از کارشناسان و فعالان موفقیت‌ها و پیروزی‌های صنعت تکنولوژی در سال ۲۰۱۲ بیشتر از شکست‌های آن بوده است و این در شرایط بحران اقتصادی که در دو سال اخیر اغلب کشورهای جهان را درگیر کرده است، می‌تواند امیدوارکننده باشد.
منبع : روزنامه دنیای اقتصاد
امسال صنعت آی‌تی به کدام سو می‌رود و بازار در انتظار چه روندهای جدید تکنولوژی خواهد بود؟ مجله Bussiness Insider به این پرسش‌ها پاسخ می‌دهد 

به گزارش افتانا(پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات)، سال ۲۰۱۳ بالاخره آمد و نقطه پایانی گذاشت بر تمام شکست‌ها و پیروزی‌های سال گذشته.
 
به عقیده بسیاری از کارشناسان و فعالان موفقیت‌ها و پیروزی‌های صنعت تکنولوژی در سال ۲۰۱۲ بیشتر از شکست‌های آن بوده است و این در شرایط بحران اقتصادی که در دو سال اخیر اغلب کشورهای جهان را درگیر کرده است، می‌تواند امیدوارکننده باشد. 

بسیاری از شركت‌ها و افراد از بسیاری از معاملات بزرگ دنیای IT مانند تجارت موبایل، شبکه‌های اجتماعی و رایانش ابری سود بردند. با این اوصاف انتظار می‌رود که با وجود پیش‌بینی ادامه روند رکود اقتصادی در سال جدید میلادی، این تجارت‌های پر سود به تدریج در سال ۲۰۱۳ بزرگ و بزرگتر شوند.
 
در همین راستا مجله آنلاین Business Insider به بررسی و معرفی روندهای اقتصادی پر سود صنعت IT در سال جدید میلادی پرداخته است. این روندهای میلیارد دلاری عبارتند از: 

۱- سرمايه‌گذاری دو تریلیون دلاری در تکنولوژی
به عقیده کارشناسان دستگاه‌های دیجیتال شخصی هوشمند، رایانش ابری و شبکه‌های اجتماعی مهم‌ترین عوامل رشد بازار جهانی IT در سال ۲۰۱۳ خواهند بود و سرمايه‌گذاران بزرگ را به سرمايه‌گذاری در این بخش ترغیب می‌کنند.
 
آخرین تحقیقات موسسه IDC نشان می‌دهد که میزان سرمايه‌گذاری در بازار جهانی IT در سال ۲۰۱۳ تا ۱/۲ تریلیون دلار می‌رسد که این رقم در مقایسه با سرمايه‌گذاری انجام شده در سال ۲۰۱۲ در این بخش افزایش ۷/۵ درصدی خواهد داشت. 

۲- رشد سریع تکنولوژی در کشورهای در حال توسعه
بر اساس پیش‌بینی‌های انجام شده میزان سرمايه‌گذاری در صنعت IT کشورهای در حال رشد و توسعه در سال ۲۰۱۳ افزایش ۸/۸ درصدی نسبت به سال گذشته پیدا کرده و به بیش از ۷۳۰ میلیارد دلار می‌رسد. 

این میزان در واقع ۳۴ درصد از کل سرمايه‌گذاری جهانی در صنعت IT است و بیش از ۵۰ درصد از تمام رشد این صنعت را هم به خودش اختصاص می‌دهد.
 
تحلیلگران IDC انتظار دارند که کشورهای برزیل، روسیه، هندوستان و چین در سال جدید میلادی همچنان بیشترین میزان سرمايه‌گذاری در صنعت تکنولوژی را نسبت به دیگر کشورهای در حال توسعه جهان به خودشان اختصاص خواهند داد و در این میان چین بیش از ۲۵ درصد از این حجم سرمايه‌گذاری را در اختیار خواهد گرفت. همچنین انتظار می‌رود که نرخ رشد بازارهای در حال توسعه دو برابر بیشتر از بازارهای توسعه یافته و پیشرفته باشد. 

۳- شركت‌های بزرگ IT به دنبال شركت‌های کوچک پردازش ابری
بازار خدمات نرم افزاری رونق قابل توجهی را در دوازده ماه گذشته تجربه کرد و شركت‌های بزرگی مانند Oracle و SAP میلیاردها دلار برای خریدهای استراتژیک خودشان که ادامه روند رشد آنها را تضمین می‌کند، هزینه کردند. 

براساس پیش‌بینی‌های انجام شده توسط کارشناسان موسسه تحقیقاتی IDC در این مورد، تا بیست ماه آینده بیش از ۲۵ میلیارد دلار برای خریدهای موسوم به SaaS یا نرم‌افزار به‌عنوان یک سرویس هزینه می‌شود، در حالی که این رقم در بیست ماه گذشته برابر ۱۷ میلیارد دلار بوده است. 

درست به همین دلیل هم بسیاری از شركت‌های نه‌چندان بزرگ ارائه خدمات نرم‌افزاری ارزش زیادی پیدا کرده‌اند، به‌عنوان مثال ارزش شرکت Salesforce.com به ۲۲ میلیارد دلار می‌رسد و شرکت کوچک Box هم ارزش ۲/۱ میلیارد دلاری پیدا کرده است. 

۴- فرصت‌ها و تهدیدهای سال جدید برای بازار موبایل
کارشناسان انتظار دارند که در سال ۲۰۱۳ میزان فروش مینی تبلت‌های ۸ اینچی یا کوچک‌تر به ۶۰ درصد از فروش کل بازار جهانی تبلت‌ها برسد. در این سال بازار موبایل‌های هوشمند و تبلت‌ها روی هم رفته ۲۰ درصد از کل رشد بازار جهانی IT را به خودشان اختصاص می‌دهند. 

در بازار پلت‌فرم‌ها انتظار می‌رود همچنان گوگل و اپل در صدر باشند و بعد از آنها مایکروسافت با سهم ۳۳ درصدی و RIM با سهم ۹ درصدی در رتبه‌های بعدی قرار بگیرند. 

از طرفی پیش‌بینی می‌شود که دستگاه‌های قابل حمل شخصی در این سال از بازار کامپیوترهای شخصی پیشی بگیرند. 

۵- رشد تخصصی‌تر سرویس‌های پردازش ابری
در سال گذشته میلادی سرویس‌های رایانش ابری مختلفی معرفی شدند که دسترسی راحت‌تر و ارزان‌تر برای ایجاد یک شبکه کلاد را برای کاربران ایجاد کردند. این روند باعث می‌شود که راه برای ارائه سرویس‌های کلاد جدید و تخصصی‌تر در سال جدید هموارتر شود. انتظار می‌رود سرویس‌های رایانش ابری در سال ۲۰۱۳ بسیار تخصصی‌تر شده و برای صنایع مختلف بیمارستانی، ساختمانی، بانک‌ها و موسسات آموزشی طراحی و ارائه شوند. 

۶- هر نفر یک متخصص IT می‌شود
از آنجایی که نفوذ تکنولوژی در کارهای روزمره و اداری افزایش پیدا کرده است، تعداد افراد نه‌چندان متخصص در زمینه IT که برای خرید سرویس‌ها و محصولات تکنولوژی مانند دستگاه‌های موبایل، فایل شیرینگ و اپلیکیشن‌های اجتماعی برای شرکت خودشان همکاری می‌کنند هم افزایش می‌یابد. 

این پدیده به عقیده بعضی از کارشناسان به عنوان اثر دراپ باکسی نامیده می‌شود، چون شركت‌هایی مانند Box، Asana و Yammer این روند را برای همراهی افراد غیرمتخصص با روند تکنولوژی و علاقه‌مند کردن آنها به راه انداخته‌اند. تحلیلگران پیش‌بینی می‌کنند که این روند در سال ۲۰۱۳ به کاهش هزینه‌های شركت‌های تکنولوژی منجر شده و مدیران غیرمتخصص در زمینه IT تا ۸۰ درصد از خریدهای تکنولوژی را خودشان به صورت مستقیم انجام خواهند داد. 

۷- دیتاسنترهای قدیمی از بین می‌روند
تکنولوژی‌های مربوط به دیتاسنترها و ذخیره اطلاعات که در سال ۲۰۱۲ راه‌اندازی شدند، حالا در سال ۲۰۱۳ رشد می‌کنند و به سودآوری می‌رسند. این تکنولوژی‌های جدید که شامل سیستم‌های یکپارچه ذخیره‌سازی هستند در قالب ماشین‌هایی مبتنی بر نرم‌افزار که محاسبات، مجموعه نرم‌افزارها، ذخیره و شبکه اطلاعات را در شبکه‌های نرم‌افزاری ارائه می‌دهند، توسط‌ شركت‌های بزرگ خریداری می‌شوند تا به این ترتیب شبکه‌های اطلاعاتی جدید شکل بگیرند. 

۸- رواج سرویس‌های مدیریت شناسایی پردازش ابری
طرحی موسوم به BYOID یا شناسه خودتان را با خود ببرید، این روزها به موضوعی جذاب و جالب برای شركت‌های بزرگ تبدیل شده است. در واقع از سال گذشته شركت‌های تولیدکننده نرم‌افزار و فروشگاه‌های ارائه محصولات و سرویس‌های IT شروع به استفاده از فیس‌بوک، گوگل و دیگر شبکه‌های اجتماعی برای شناسایی مشتریان خودشان کرده‌اند. 

در همین راستا انتظار می‌رود سرویس‌های شناسایی پیشرفته مبتنی بر رایانش ابری در سال جدید میلادی برای فضاهای امنیتی و مدیریت شناسایی افراد مورد توجه قرار گرفته و با استقبال زیادی روبه‌رو شوند. به این ترتیب شركت‌ها می‌توانند مدیریت شناسایی خودشان را بسیار گسترده‌تر از محدوده کاری‌شان بکنند.
کد مطلب : 4485
https://aftana.ir/vdcc.4q0a2bq0pla82.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی