جمعه ۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ , 26 Apr 2024
جالب است ۰
طراحی حملات سایبری فلیم و مینی فلیم علیه ایران، قطع دسترسی ۳۵۰ هزار کاربر به اینترنت، باز شدن پای ویروسها به رایانه های مک و ... از جمله رویدادهای مرتبط با ویروسها و بدافزارها بودند که در یکسال گذشته رخ داده است.
منبع : خبرگزاری مهر
طراحی حملات سایبری فلیم و مینی فلیم علیه ایران، قطع دسترسی ۳۵۰ هزار کاربر به اینترنت، باز شدن پای ویروسها به رایانه های مک و طراحی یو اس بی ویژه از بین بردن ویروسهای رایانه های شخصی و همچنین معرفی برترین آنتی ویروسهای سال از جمله رویدادهای مرتبط با ویروسها و بدافزارها بودند که در یکسال گذشته رخ داده است.

تهدید سیستمهای مالی و تجاری توسط بدافزار "ناریلام"

به گزارش افتانا (پایگاه خبری امنیت اطلاعات)، شرکت امنیت رایانه سیمانتک هم در این سال یک کرم رایانه ای را شناسایی کرد که پایگاه داده های اس کیو ال مایکروسافت را تخریب کرده و آیتمهایی را با ارزشهای تصادفی جایگزین می کند، این بدافزار پایگاه داده های تجاری را هدف گرفته است.

شرکت امنیت رایانه سیمانتک به بخشهای تجاری در رابطه با بدافزار جدیدی هشدار داد که می تواند پایگاه داده ای شرکت را با دستکاری اطلاعات داخل آن را از بین ببرد.

این کرم که ناریلام نامگذاری شده پایگاه های داده ای اس کیو ال مایکروسافت را هدف گرفت و زمانی که داخل این پایگاه داده ای شد، کلمات خاصی را جستجو کرده و آنها را با ارزشهای تصادفی جایگزین کرده و یا جدولهای خاصی را حذف می کرد.

گفته می شود که اکثریت افرادی که دستگاه های آنها به این ویروس آلوده شده کاربران شرکتها و بخش تجاری هستند. 

بدافزار ناریلام که بدافزار استاکس‌نت را به ذهن تداعی می کند، برخی سازمانهای ایران، بریتانیا و آمریکا را هدف گرفته است.

ایران هدف حمله جاسوس افزار مینی فلیم

متخصصان شرکت امنیتی و ضد ویروس کسپرسکی یک جاسوس افزار جدیدی را به نام مینی فلیم ( شعله کوچک) کشف کردند که منبع آن به همان نقطه ای نسبت داده شده که فلیم از آنجا آمده بود.

این ابراز جاسوسی توسط خالقان آن "جان" نام گرفته اما محققان کسپرسکی آن را مینی فلیم یا SPE نامیدند که از همان کارخانه بدافزار سازی آمده است که استاکس‌نت، دوکو، و گوس تولید شده است.

براساس گزارش کسپرسکی، تمام این بدافزارهای نام برده به علاوه "مینی فلیم" کار سازمانهای اطلاعاتی آمریکا است و درمرحله اول همه آنها سیستمهای کامپیوتری خاورمیانه راهدف گرفته اند و مینی فلیم نیز از این قائده مستثنی نیست؛ 

همچنین موارد مختلفی از این حملات در کشورهای ایران، کویت و قطر گزارش شده است.

جریمه ۱۶۳ میلیون دلاری فروشنده آنتی ویروس تقلبی

دادگاه فدرال آمریکا در سالی که گذشت زنی را که براساس قوانین کمیسیون فدرال تجارت اقدام به اجرای یک باج افزار کرده و در پی آن یک میلیون نفر در شش کشور مجبور به خرید یک نرم افزار امنیتی قلابی شدند را به پرداخت ۱۶۳ میلیون دلار متهم کرد.

یک دادگاه فدرال براساس شکایت کمیسیون فدرال تجارت این زن را که اقدام به راه اندازی این باج افزار برای فروش نرم افزار قلابی امنیتی خود کرده بود را متهم کرد.
 
در این حکم آمده است که کریستی راس، متهم، باید به طور موقت زندانی شده و از فروش نرم افزار رایانه ای و دخالت در کاربر نرم افزار توسط مشتری به هر شکلی دور بماند.

این نرم افزار تقلبی که معمولا از آن با عنوان باج افزار یا ضد ویروس قلابی یاد می شود یک نوع نرم افزار باج گیری برای فریب دادن کاربر است.

افزایش بدافزارهای سیستمهای اندروید و iOS

کارشناسان امنیتی اعلام کردند: دستگاه هایی که از سیتم عامل های آندروید و iOS برخوردارند به قربانیان جدید مجرمان سایبر تبدیل شده که امنیت آنها را با بدافزارها تهدید می کنند.

مک افی (McAfee) شرکت امنیتی رایانه اظهار داشت امروز بیش از هر زمان دیگری طی چهار سال گذشته تلفن های همراه هوشمند و تبلت ها مورد حمله انواع کرمها، ویروسها بوت نتها ، تروجانها و اسپمها قرار گرفته اند.

قطع شدن دسترسی ۳۵۰ هزار کاربر به اینترنت

ویروس DNS Changer باعث شد حداکثر ۳۵۰ هزار کاربر نتوانند به شبکه جهانی وصل شوند.

این ویروس که اولین بار در سال ۲۰۰۷ فعال شده بود، با تغییر کامل تنظیمات مربوط به سیستم‌های نام‌گذاری فضاها و وب‌سایت‌های اینترنتی (DNS)، دسترسی به صفحات اینترنتی را به صفحه‌ها و سرورهای آلوده و حاوی بدافزار هدایت می‌کند.
 
بنابراین کاربران آلوده به این ویروس به طور خودکار به سرورهایی هدایت می‌شوند که کاملاً تحت کنترل هکرها و مجرمان اینترنتی قرار دارند. پلیس فدرال وب سایتی طراحی کرد که کاربران با مراجعه به آن می‌توانستند متوجه شوند آیا کامیپوترشان به این ویروس آلوده شده یا نه.

گفته شده افرادی که در طراحی و فعال سازی این ویروس دخالت داشته‌اند از این کلاهبرداری و خرابکاری اینترنتی حدود ۹ میلیون پوند سود اقتصادی برده باشند.

ابداع یو اس بی ویروس کش

پاک کردن ویروسها از رایانه ممکن است در اکثر مواقع کار دشواری باشد، اما اکنون با ابداع یک یو اس بی می‌توان به مثابه حرفه‌ای‌های این عرصه تنها با اتصال یو اس بی به پورت خود اقدام به ویروس کشی کنید.

یو اس بی ویروس کش با نام " فیکس می استیک" (FixMeStick) می تواند فایلهایی که سایر برنامه های ضد ویروس از دست داده اند را با یک نرم افزار قدرتمند ضد ویروس که معمولا توسط تکنسینهای رایانه استفاده می شود را پیدا کند.

تنها کاری که کاربر باید انجام دهد این است که یو اس بی را به پورت ویژه خود در رایانه متصل کند و یو اس بی خودکار وارد عمل می شود.

باز شدن پای ویروس ها به رایانه های مک

از دیرباز اعتقاد بر این بود که رایانه های "مک" نسبت به رایانه های شخصی برپایه ویندوز از ضریب ایمنی بالایی برخوردارند و در شرایطی که ویندوزها همواره مورد هجوم مداوم ویروسها قرار گرفته اند "مک ها" از یک دیوار محکم در مقابل این حملات برخوردار بوده اند.

شرکت روسی آنتی ویروسهای "دکتر وب" اعلام کرد که ویروسی با عنوان "فلش بک" به ۶۰۰ هزار رایانه "مک" آسیب رسانده است.

در پی اعلام این خبر، اپل کد امنیتی بستن این حفره را عرضه کرد. این ویروس تا حدی خطرناک به نظر می رسد که حتی ۲۷۴ مکینتاش متصل به شبکه در مقر مرکزی اپل در کوپرتینوی کالیفرنیا نیز آلوده شده اند. 

"فلش بک" با استفاده از یک نفوذپذیری "جاوا" در وب مرورگرهای سافاری به سیستم عامل مک حمله می کند. در ابتدا، این کرم با پنهان شدن در نرم افزار "فلش" به رایانه های مک راه یافت اما در ادامه هجوم خود، راهها و متدهای تهاجمی تری را برای انجام حملات خود پیدا کرد.
کد مطلب : 5148
https://aftana.ir/vdcj.xeifuqevosfzu.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی